Pancakes

Ingrediente uscate

250 g făină albă

2 lingurițe praf de copt (sau 1 pliculeț)

1 linguriță bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță sare

3 linguri zahăr

1 plic zahăr vanilinat

Ingrediente umede

3 albușuri

3 gălbenușuri

700 ml lapte bătut (kefir / iaurt)

60 g unt topit

1 linguriță esență de vanilie

Într-un vas se amestecă toate ingredientele uscate. 

Intr-un alt vas, de dimensiuni mai mari, se bat albușurile spumă. Apoi se adaugă restul ingredientelor umede, amestecând ușor.

Adăugați amestecul de ingrediente uscate peste cele umede, amestecând ușor. 

Important! NU amestecați compoziția prea mult! Trebuie sa ramână mici cocoloașe.

Incingeți o tigaie la foc mediu, iar apoi turnați un polonic de compoziție în tigaie. Se pot face mai multe pancakes mici sau una singură, mai mare. 

Se coc la foc mic și se întorc cu o paletă.

Se pot servi la micul de jun cu șuncă cubulețe, brânză, mere, cireșe, struguri, înghețată … sau sirop de arțar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s