Prăjitura Toscana

Ingrediente blat

6 albușuri

180 g zahăr tos

80 g mac măcinat

80 g nucă de cocos

3 linguri făină

1 praf de copt

Ingrediente cremă

1 budincă de vanilie

4 linguri zahăr

400 ml lapte

2 linguri esență de vanilie

200 g unt

1 pachet biscuiți Petit Beurre sau alti biscuiti cu unt

Ingrediente glazură

100 g ciocolată cu lapte sau amăruie

2 linguri zahăr

4 linguri lapte

50 g unt

50 g nutella

Mod de preparare blat

  1. Se bat albusurile adaugând zahărul pana ce se obține spuma.
  2. Se amestecă ușor celelalte ingrediente și se adaugă peste spumă.
  3. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  4. Se lasă la cuptor la 180 grade, aproximativ 20-25 minute.

In timp ce se coace blatul se poate face crema.

  1. Într-o cratiță se pune laptele la încălzit.
  2. Într-un bol se amestecă budinca cu 4 linguri de zahăr și esenta de vanilie.
  3. Se toarnă 2-3 linguri de lapte rece și se omogenizează
  4. Compoziția se pune în cratiță peste laptele fierbinte. Amestecăm continuu până se formează o cremă consistentă.
  5. Se ia de pe foc și se lasă la răcit acoperită cu folie de plastic – sa nu se formeze o pojghiță.
  6. Untul, la temperatura camerei, se bate spumă și apoi se adaugă câte puțin din budinca de vanilie răcită, amestecând până se obține o cremă fină si fermă.

După ce blatul este copt și răcit, se întinde crema peste el, adăugând apoi biscuiții unul lângă altul.

Preparare glazură

  1. Se pun toate ingredientele într-o cratiță la foc mic.
  2. Se lasă 1-2 minute să se topească și să dea câteva clocote.
  3. Se ia de pe foc și se toarnă peste biscuiți.

Se lasă prăjitura la rece pentru 3 – 4 ore pentru ca biscuiții să se înmoaie de la cremă și glazură, după care se poate tăia urmărind forma biscuitilor.

DSCN1791.JPG
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s