Cea mai bună marinadă pentru carnea de vită sau porc

steak collageIngrediente pentru aprox 500 g carne

4-5 căței de usturoi

120 ml oțet balsamic

60 ml sos de soya

1 lingură sos Worcestershire

2 linguri miere

2 linguri ulei de măsline

2 lingurițe de piper măcinat

 

  1. Se amestecă toate ingredientele cu un tel într-un bol.
  2. Carnea se pune felii intr-un vas mare ( de preferat pătrat pentru ca sosul să fie distribuit uniform).
  3. Se toarnă compoziția peste carne, asigurându-vă ca sosul a ajuns peste tot.
  4. Se pune un capac/se acoperă cu folie și se pune la frigider pentru cel puțin 30 minute. Se poate lăsa la rece până la 24 de ore. Cu cât rămâne mai mult, cu atât este gustul mai intens
  5. Se încinge o tigaie la foc mare si se frige până ajunge la consistența dorită.

 

Se poate servi cu orice fel de garnitură – de la salată de roșii si castraveți, pană la piure de cartofi dulci!

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s