Ciorbita cu legume si galuste

Ingrediente

2 cepe albe

2 morcovi

1 patrunjel radacina

o bucata de telina

1 ardei

cateva buchetele de conopida

4 cartofi medii

100 g mazare verde boabe

1 ingurita sare

1/2 lingurita piper

2-3 linguri ulei de masline

Pentru galuste:

1ou

2-3 linguri faina

Mod de preparare:

Curatam si spalam legumele.

Taiem toate legumele cubulete.

Ceapa, morcovii, ardeiul, telina si patrunjelul le punem intr-o oala in

 care am turnat 2-3 linguri ulei de masline. Incepem sa le calim, amestecand usor din cand in cand.Condimentam cu sare si piper.  Adaugam buchetelele de conpida si cubuletele de cartofi, amestecam  si turnam apa peste legumele din oala atat cat sa treaca peste ele cu 2-3 cm.

Lasam sa fiarba linistit, la foc mic aproximativ 20 minute sau pana cand legumele sunt aproape moi.

Intr-un bol amestecam oul batut cu o furculita si faina alba pana devine o pasta omogena putin curgatoare. Cu o lingurita luam cate putin din compozitie si punem in oala cu corbita.  Adaugam si mazarea boabe si  lasam sa mai dea 2-3 clocote.

Oprim focul si ciorbita poate fi servita.

Optional o putem drege cu 2-3 linguri smantana si galbenus de ou.

O ciorba densa cu gust bogat de legume.

Gustoasa si revigoranta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s