Cozonac cu nuca si stafide

Ingrediente

200ml lapte

20g zahăr tos

25 g drojdie

Se amestecă și se lasă deoparte 15 min.

400 g făină

100 g unt

3 ouă

50 g zahăr tos

Umplutură

400 ml lapte

200 g zahăr tos

coaja rasă de la o lămâie

300 mac măcinat

20 g griș

100 g stafide

200 g nucă măcinată

20 g pesmet fin

  1. Se amestecă făina, untul și gălbenușurile cu compoziția pusă deoparte.
  2. Albușurile se bat spumă și se adaugă la aluat.
  3. Se framântă bine și se lasă la dospit 2 ore.

.

După  cele doua ore…

Umplutura

1. Într-o crăticioară se pun 200 ml lapte,100 g zahar si coaja de lamaie la incălzit. Când fierbe se pun 300 g mac macinat și se amestecă adăugând 20 g griș.

2. Intr-o altă crăticioară se pun 200 ml lapte, 100 g stafide, 100 g zăhar la încălzit. Când fierbe se adaugă 200 g nuca măcinată, amestecând 20 g pesmet fin.

Aluatul dospit se imparte in doua. Se intind doua foi si se umplu cu cele doua umpluturi.

Se rulează și se ung cu ou bătut.

Se lasă 20 minute și se ung din nou cu ou.

Apoi se împung cu un bețișor de frigăruie pe toată suprafața.

Se pun la cuptor si se lasa la copt 35 minute la 180 grade.

Gustoși și deosebiți, așa cum trebuie să fie cozonacii.

Au toate aromele ce ne duc cu gândul la copilărie și la mesele de sărbători tradiționale.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s