Pui cu ananas in sos dulce-acrisor

Ingrediente:

4 pulpe pui sau 1 piept de pui mai mare, taiat cubulete sau fasii subtiri

1 ardei rosu taiat fasii

2-3 cepe verzi, taiata rondele

4-5 rondele de ananas taiat cubulete egal cu carnea

2 lingurite amidon

2 linguri sos de soia

sare

pipe

2-3 linguri ulei de masline

Pentru sosul dulce-acrisor mai avem nevoie de:

4 linguri otet balsamic

2 linguri zahar brun

4 linguri ketchup

6 linguri apa

1 lingurita amidon

1 lingura ulei de masline

Pentru garnitura:

250 g orez

1,5 l apa

1 lingura de unt

Mod de preparare:

Bucatile de carne le dam prin amidon astfel incat sa fie acoperite uniform.

Incingem bine o tigaie wok la foc mare si punem 2-3 linguri ulei de masline, adaugam bucatile de pui si le prajim 2-3 minute amestecand constant.

Adaugam sosul de soia si mai prajim 1-2 minute, amestecand sa nu se prinda.

Cand e rumenit puiul, il scoatem pe o farfurie si il tinem la cald.

Punem in tigaie ceapa verde si ardeiul si le calim usor,adaugam ananasul taiat bucati si mai lasam la calit inca 2-3 minute dupa care punem puiul inapoi peste legume.

Amestecam si turnam deasupra sosul dulce-acrisor, realizat prin amestecarea tuturor ingredientelor pentru sos intr-un bol.

Lasam la foc mic 3-4 minute sa se ingroase sosul, gustam de sare, adaugam un praf de piper, cativa fulgi de chili-optional, inca un strop de sos de soia.

Daca totul este pe gustul nostru inseamna ca este gata .

In timp ce carnea se gateste mai avem o operatiune de facut: garnitura de orez.

Spalam orezul sub jet de apa si il punem intr-o oala, in apa si sare ce clocoteste. Se lasa 5-7 minute, pana ce bobitele de orez se ridica la suprafata si se strecoara intr-o sita. Apa in care a fiert se pune in alta oala, se pune inapoi pe foc mic, sita se pune peste oala si se acopera bine cu o  folie de aluminiu, pentru ca orezul sa se gateasca la aburi inca 15 minute.

Dupa cele 15 minute, se opreste focul, se ia folia si orezul se rascoleste cu o furculita.Se adauga untul rece si se acopera la loc pentru inca 15 minute, sa se topeasca untul si orezul sa devina pufos si gustos.

Este o mancare de suflet, care daca o incercati o sa va uimiti familia cu gustul, aroma si aspectul desavarsit.

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s