Sarmale de post

prima.jpg

Ingrediente

1 varza

2 cepe albe

1 morcov

100 g orez

100 g soia granule

2 linguri faina malai

2-3 cartofi cartofi

Sare

Piper

1 crenguta cimbru

½ plic sare de lamiae

250 ml bullion

Tija de marar sau ramura de vita de vie

IMG-20170402-WA0044.jpg

Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand fierbe scobim varza la cotor si o punem in apa sa se desfaca foile si sa se inmoaie putin. Dupa cum se desfac foile se iau intr-un vas.

Intr-o craticioare se pun 200 ml apa un pic de sare si se fierb granulele de soia

Ceapa, si morcovul se calesc in 2 linguri de ulei,  se adauga orezul si se mai caleste un pic.

IMG-20170402-WA0045.jpg

Se ia de pe foc si se adauga granulele de soia fierte si scurse, sarea, piperul, cartofii rasi si faina de malai. Se amesteca si se lasa sa se raceasca.

IMG-20170402-WA0047.jpg

Dupa racire se impatura sarmalele.

IMG-20170402-WA0037.jpg

Se aseaza intr-o cratita in care am pus tije de marar sau vita de vie iar deasupra se pune ramurica de cimbru si se acopera cu 2 foi de varza.

Bulionul se amesteca cu  200 ml ulei si 200 ml apa in care am dizolvat sarea de lamaie si se toarna peste sarmale.

Se pune la foc mic si se lasa sa fiarba 40 minute sau pana cand vedem sa s-au fiert .

prima.jpgprima1.jpg

Sunt delicioase si va asigur ca o sa le mancati cu placere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s