Tarta cu nuca si dulceata de post

prima.jpg

Ingrediente:

2 pahare faina alba

125 ml ulei

125 ml apa clocotita

1 lingurita praf de copt

½ lingurita sare

400 ml dulceata

1 pahar nuci tocate

IMG-20170402-WA0057.jpg

Se toarna apa clocotita si uleiul intr-un bol mai mare. Faina  se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga peste lichide. Se amesteca cu o spatula , aluatul o sa semene cu o plastelina si nu o sa fie lipicios. Se lasa 30 minute sa se odihneasca..

Dupa timpul de odihna se framanta putin pe masa presarand faina daca e nevoie.

Aluatul se imparte in doua bucati, o bucata mai mica si una mai mare(un sfert si trei sferturi)

Bila mai mare de aluat se intinde intr-o foaie de marimea tavii de tarta pe care o aveti.

Peste aluat se presara gris si apoi se toarna dulceata si se intinde pe toata suprafata.

Peste dulceata se presara nucile tocate nu foarte marunt.

 Bila mai mica de aluat se intinde  intr-o foaie subtire din care  se taie fasii subtiri cu care facem  un model in forma de gratii deasupra tartei.

IMG-20170402-WA0033.jpg

Se coace la cuptorul preincalzit la 200 grade, aproximativ 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.

Se lasa sa se racoreasca un pic si se portioneaza in bucati patrate  sau cum doriti.

prima1.jpg

Nu este o prajitura pentru pretentiosi,este  simpla si gustoasa, gustul de nuca prajita in combinatie cu dulceata de caise sau piersice , este deosebit.

IMG-20170402-WA0060.jpg

Pofta buna !

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s