Semiluna

 

prima1.jpg

 

Ingrediente

200 g unt

200 g faina

200 g zahar pudra

un praf de sare

coaja de la o lamaie

un plic zahar  vanilinat

4 oua

100 g nuci, prajite si maruntite

Untul la temperatura camerei se bate bine de tot cu zaharul pudra, zaharul vanilat, apoi treptat galbenusurile si coaja de lamaie si ulterior faina.

Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine si se adauga cu grija la compozitie cu ajutorul unei linguri sau a unui tel. Compozitia se pune intr-un vas tapetat cu hartie de copt (sau cu unt si faina) si se netezeste. Dupa ce s-a copt am desprins cu o spatula de plastic marginile prajiturii care aderau la peretii formei. Tava folosita are marimea de 20 x 30. Daca aveti tava mai mare puteti mari cantitatile in mod proportiona

Nucile se presara in tava, in strat uniform deasupra compozitiei.

Se coace cca. 20 minute la 180° si ultimele 10 la 170°. Pentru ultimele 10 minute se acopera cu o hartie de copt.

Se detaseaza hartia si apoi se taie cu ajutorul unei forme rotunde pentru gogosi

prima.jpg

Aceasta reteta am adaptat-o putin, demuuuul foloseam untura in loc de unt iar cantitatile ingredientelor se masurau in functie de greutatea oualor.

Asa cred ca e mai simplu si mai usor de realizat.

Gatit usor!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s