Placinta cu mar

Ingrediente

 Aluat:

1 1/2 linguri drojdie uscata

150 ml lapte caldut

1 ou

1 lingura smantana

1 1/2 linguri zahar

½ lingura sare

50 g unt sau 50 ml ulei masline

400 g faina

IMG-20170408-WA0011.jpg

Umplutura :

3 mere mici

40 g zahar brun

½  lingurita scortisoara

IMG-20170408-WA0012.jpg

Intr-un castron se pune sarea, faina, zaharul, si drojdia precum si ingredientele umede-laptele smantana , oul si untul topit.. Se amesteca toate si se framanta pana devine un aluat neted. Se lasa la dospit, intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Merele se curate si se taie felii mai groase si se dau prin zahar si scortisoara.

Cand aluatul este dospit, se intinde pe un plan de lucru presarat cu faina, intr-o foaie  subtire.

IMG-20170408-WA0013.jpg

Se taie cu o forma rotunda , mai multe cercuri. Pe fiecare cerc se pune cate o bucata de mar si se lipesc marginile imbracand marul in aluat.

IMG-20170408-WA0014.jpg

Intr-o forma rotunda de copt se pune hartie de copt si se aseaza bucatile de mar in aluat in forma de cerc.

IMG-20170408-WA0022.jpg

Lasam inca 15 minute sa mai creasca placinta in tava, o ungem cu ou batut,

IMG-20170408-WA0034.jpg

Presaram zahar cu scortisoara(doar daca doriti, eu nu am facut-o) si  o introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

Se scoate de la cuptor si daca nu sunteti atenti se mananca in cateva minute, asa fierbinte. J)))))

buna.jpg

Este o placinta altfel, gustoasa, gata portionata, nu mai ramane decat sa va bucurati de ea.

O sectiune …

sectiune.jpg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s