Placinta invartita

 

Ingrediente

 Aluat:

1 1/2 linguri drojdie uscata

150 ml lapte caldut

1 ou

1 lingura smantana

1 1/2 linguri zahar

½ lingura sare

50 g unt sau 50 ml ulei masline

400 g faina

Umplutura :

 5 linguri zahar brun

50 gr nuca prajita si  maruntita

1 lingurita scortisoara

Intr-un castron se pune sarea, faina, zaharul, si drojdia precum si ingredientele umede-laptele smantana , oul si untul topit.. Se amesteca toate si se framanta pana devine un aluat neted. Se lasa la dospit, intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul este dospit, se intinde pe un plan de lucru presarat cu faina, intr-o foaie  subtire, dreptumghiulara . Presaram zaharul amestecat cu scortisoara si nuca prajita .

IMG-20170408-WA0017.jpg

Rulam aluatul ca pentru cozonac apoi cu un cutit bine ascutit taiem ruloul in doua pe partea lunga., rezultand doua fasii lungi. Le rasucim una dupa alta

IMG-20170408-WA0018.jpg

apoi formam un cerc, unind capetele. O transferam intr-o tava rotunda, in care am pus hartie de copt .

IMG-20170408-WA0020.jpg Lasam inca 15 minute sa mai creasca  in tava,ungem cu ou batut

IMG-20170408-WA0036.jpg

 o introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

IMG-20170408-WA0040.jpg

Este  un altfel de cozonac, fraged, gustos care are mai multe foi.

Incercati si sigur o sa va cucereasca.

prima.jpg

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s