Placintele rasucite

 

Ingrediente

 Aluat:

1 1/2 linguri drojdie uscata

150 ml lapte caldut

1 ou

1 lingura smantana

1 1/2 linguri zahar

½ lingura sare

50 g unt sau 50 ml ulei masline

400 g faina

Umplutura :

5 linguri nutella

100 g nuca prajita si maruntita

Intr-un castron se pune sarea, faina, zaharul, si drojdia precum si ingredientele umede-laptele smantana , oul si untul topit.. Se amesteca toate si se framanta pana devine un aluat neted. Se lasa la dospit, intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.

.

Cand aluatul este dospit, se intinde pe un plan de lucru presarat cu faina, intr-o foaie  subtire, dreptumghiulara. Aluatul se unge pe toata suprafata cu nutella incalzita putin , doar cat sa fie mai usor de intins.

IMG-20170408-WA0023.jpg

Peste nutella se presara nuca prajita si maruntita.

IMG-20170408-WA0025.jpg

apoi o impaturam in trei parti. Aducem o parte din aluat pana mai bine de jumatate  spre dreapta apoi impaturam din partea cealalta aducand aluatul peste partea stanga .

IMG-20170408-WA0027.jpg

Rezulta  un dreptunghi mai ingust si mai gros.

IMG-20170408-WA0028.jpg

Se taie cu un cutit ascutit fasii pe latime/

IMG-20170408-WA0029.jpg

 se rasucesc si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

IMG-20170408-WA0032.jpg

Lasam inca 15 minute sa mai creasca  in tava,ungem cu ou batut  si le introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-35 minute.

IMG-20170408-WA0055.jpg

Aceste placintele rasucite sunt foarte gustoase deoarece nuca si crema de ciocolata se intrepatrund, dand un gust  DIVIN.

IMG-20170408-WA0053.jpg

Incercati-le si sigur o sa va cucereasca..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s