Cornulete cu cascaval

prima.jpg

INGREDIENTE:

700 g faina

25 g drojdie

160 ml lapte

200 g untura

100 ml ulei masline

1 lingura zahar

1 lingurita sare

3 linguri smantana

300 g cascaval

1 ou pt uns

IMG-20170422-WA0024.jpg

Drojdia cu laptele si zaharul se amesteca intr-un bol si se lasa 7-8 min. deoparte.

Intr-un bol, cernem faina. Peste faina turnam amestecul de lapte, amestecam bine, apoi adaugam grasimea, care se poate inlocuii si cu 300 g unt cu 82 % grasime, smantana si sarea. Framantam pana avem un aluat care nu se mai lipeste de degete Mutam aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si il lasam la dospit o jumatate de ora.

IMG-20170422-WA0021.jpg

Dupa trecerea timpului, rasturnam aluatul pe blatul de lucru si il framantam putin ca sa scoatem aerul din el. Impartim aluatul in 8 parti egale si facem din fiecare bucata cate o bila pe care o intindem intr-o foaie subtire de 3-4 mm. Presaram peste foaia de aluat cascaval ras,un pic de sare si presam cu degetele bine, bine sa se lipeasca cascavalul de foaie.

IMG-20170422-WA0020.jpgTaiem apoi cu ajutorul unei role de taiat aluat sau pizza 8-10 triunghiuri, pe care le rulam de la partea mare spre varf.

IMG-20170422-WA0017.jpg

Asezam cornuletele in tava, le ungem cu ou batut si le presaram cu sare mare.

IMG-20170422-WA0016.jpg

Cornuletele se coc 15-20 min in cuptorul incins la 160-170 grade sau pana se rumenesc frumos.

Aceste cornulete se pastreaza bine chiar si o saptamana, doar ca trebuie acoperite cu o folie dupa ce s-au racit( si ascunse :)))-altfel nu apuca…)

Sunt  gustoase si merg bine dimineata , langa o cana de cafea sau ceai.

prima1.jpg

Chiar merita sa le testate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s