Prajitura cu rubarba

 

Ingrediente:

IMG-20170429-WA0085.jpg

6 oua

10 linguri de zahar

½ cana lapte

1 cana faina

1 plic praf de copt

2 plicuri zahar vanilinat

2 linguri de gris

4 linguri de ulei

5-6 tije de rubarba

Pentru bezea

6 albusuri

Un varf de cutit de sare

8 linguri de zahar

Se curate tijele de rubarba, se taie bucati de  1-2 cm si se lasa deoparte, intr-un bol cu putin zahar,cam 2 linguri, 1 plic zahar vanilinat , ca sa lase o parte din suc.

IMG-20170429-WA0087.jpg

Se bat galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilinat,praful de copt stins cu zeama de lamaiie, laptele si uleiul. Apoi se incorporeaza in ploaie, faina.  Aluatul trebuie sa fie gros cat sa tina bucatile de rubarba, dar totusi sa curga.

Se intinde aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, se presara deasupra putin gris, care va absorbi din sucul de la rubarba.

IMG-20170429-WA0089.jpg

Se pun bucatile de rubarba, se mai presara gris deasupra si se da la cuptor, la foc mediu-180 grade pentru aproximativ 20 minute.

IMG-20170429-WA0090.jpg

Intre timp se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si 8 linguri de zahar. Se bat bine pana spuma devine lucioasa si tare.

IMG-20170429-WA0080.jpg

Se scoate prajitura din cuptor, se intinde spuma, dupa care se mai da cateva minute la cuptor, pana cand spuma devine aurie..

IMG-20170429-WA0079.jpg

Si gata.

Se pot taia bucati generoase si apoi cu o lingurita sau cu mana va poftesc sa degustati din unica si inconfundabila  Prajitura cu rubarba.

prima1.jpg

20170429_151047.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s