Prajitura cu nutella

 

prima2.jpg

 

INGREDIENTE:

Blat

7 albusuri

12 linguri zaar

7 linguri faina

300 g nuca prajita si maruntita

IMG-20170426-WA0023.jpg

Crema

7 galbenusuri

10 linfuri zahar

1 plic zahar vanilinat

100 ml lapte

200 g unt la temperature camerei

IMG-20170426-WA0017.jpg

 

IMG-20170428-WA0018.jpg

200 g Nutella

200 ml frisca lichida

1 plic intaritor frisca

 

 

Mod de preparare:

 

Intr-o tava se pune foaie de copt , se unge cu unt si se aseaza un strat de nuca prajita si maruntita.

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul, pe rand iar la urma se  pune faina amestecand usor.

Se toarna peste nuca din tava si se pune la copt la 170 grade, aproximativ 30 minue..

IMG-20170426-WA0026.jpg

Dupa ce s-a racit ,blatul se rastoarna cu nuca in sus si se unge cu nutella.

IMG-20170428-WA0012.jpg

Crema

Galbenusurile cu zaharul , vanilia si laptele se fierb pe foc intr-o cratita la bain-marin. Cand s-a ingrosat, se ia deoparte, se lasa sa se raceasca si  se adauga cate o lingura in untul frecat spuma, pana devine o crema fina.

IMG-20170428-WA0010.jpg

Se lasa 30 min la frigider apoi  se intinde peste crema  de nutella.

Frisca se bate spuma , se adauga intaritorul si se pune peste stratul de crema.

IMG-20170428-WA0006.jpg

 

Peste frisca se poate presara nuca de cocos ca decor si gust desavarsit

 

prima.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s