Tort cu inimioare

 

 

Ingrediente blat

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 175 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri  cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan de piersici in sirop (500 gr)
  • un varf cutit sare

IMG-20170514-WA0123.jpg

Ingrediente Crema de branza si piersici

  • 150 ml sirop de piersici
  • 75 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri brandy
  • 15 g gelatina praf
  • 250 g mascarpone
  • 600 ml smantana lichida pentru frisca

IMG-20170514-WA0124.jpg

Ingrediente Sirop

  • 200 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 5-6 linguri brandy sau lichior de piersici

In plus

  • cca 100 g ciocolata amara
  • 100 -125 ml smantana pt frisca

IMG-20170514-WA0125.jpg

Mod de preparare blat

  • Mixam ouale intregi cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.

IMG-20170514-WA0126.jpg

  • Amestecam faina cu cacaua si praful de copt si apoi dam mixul obtinut prin sita. Incorporam treptat si cu miscari de jos in sus faina in compozitia de oua.

 

Tapetam o forma rotunda de 26 cm diametru cu unt si faina si adaugam aluatul.

  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 – 25 minute.
  • Il lasam sa se raceasca cateva minute dupa care il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca complet.                                                                                                              IMG-20170514-WA0130.jpg

Mod de preparare crema de branza cu piersici

  • Scoatem piersicile din borcan si le punem intr-o strecuratoare, asezata deasupra unui vas, sa se scurga.
  • Punem gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
  • Intr-o craticioara, amestecam 150 ml de sirop cu zaharul, zaharul vanilat si brandy si o punem pe foc mic sa se incalzeasca. Atentie, NU trebuie sa fiarba! Cand siropul este fierbinte, stingem focul si adaugam gelatina si apoi il lasam sa se raceasca complet.
  • Mixam branza pana capata o consitenta cremoasa. Adaugam in siropul rece, branza mascarpone, lingura cu lingura si mixam.
  • La sfarsit incorporam frisca mixata bine in crema.

 

Mod de preparare sirop

  • Punem intr-o craticioara apa amestecata cu zaharul si un baton de vanilie depicat pe lungime. Cand zaharul este complet topit, stingem focul si adaugam brandy sau lichiorul de piersici.
  • Lasam siropul sa se raceasca complet apoi eliminam batonul de vanilie.

Asamblare tort

  • Taiem blatul in doua foi. Asezam prima foaie intr-un cerc detasabil si o insiropam.

IMG-20170514-WA0129.jpg

  • Asezam de jur imprejurul foii, jumatatile de piersica (facem acest lucru ca sa ne dam seama care este dimensiunea exacta a cerculetului mai mic pe care-l vom taia din a doua foaie). Din a doua foaie, taiem un cerculet de aluat mai mic pe care-l asezam in centrul piersicilor, peste prima foaie.
  • Dupa ce am centrat cercul mai mic de aluat, scoatem cu grija jumatatile de piersica, il insiropam cu ajutorul unei pensule

20170513_204352.jpg si adaugam cateva linguri de crema pe prima foaie de jur imprejurul cercului mic

20170513_204935.jpg

( cercul mic din mijloc nu trebuie acoperit cu mousse).

IMG-20170514-WA0131.jpg

  • Asezam din nou piersicile peste stratul de crema si le acoperim complet cu crema.
  • Asezam deasupra cremei cercul decupat ramas din a doua foaie de pandispan si il insiropam si pe el.

20170513_205326.jpg

  •  Il acoperim in totalitate cu restul cremei.
  • Bagam tortul la frigider pentru 4-5 ore. Eu l-am lasat peste noapte.

 

20170513_205520.jpg

A doua zi, scoatem tortul din forma

IMG-20170514-WA0136.jpg

Il acoperim cu un strat subtire de frisca si il ornam cu ciocolata rasa pe toata suprafata lui.

IMG-20170514-WA0137.jpg

Elemente decor:

  • Topim inca 150 gr ciocolata la microunde sau bain marin si o lasam apoi sa se racesca putin.
  • Umplem un sac a poche, caruia ii aplicam un varf foarte subtire, cu ciocolata topita si formam inimioare de ciocolata pe o bucata de hartie de copt asezata pe un fund de lemn.

 

  • Punem inimioarele in frigider pentru 15-20 minute.
  • Practicam cateva incizii pe suprafata tortului si infigem inimioarele in ele.
  • Pe o a doua bucata de hartie de copt, formam o banda de ciocolata lunga de cca 25 cm si lata de 4-5 cm.

IMG-20170514-WA0135.jpg

  • O bagam la frigider pana se intareste putin dar inca este maleabila. O taiem in bucati lungi de 5-6 cm fara insa sa le desprindem de pe foaia de hartie de copt. Bagam din nou foaia la frigider si lasam bucatile de ciocolata sa se intareasca complet.Ungem fiecare dreptunghi cu putina frisca si le aplicam pe intreaga margine a tortului, cu o distanta de 1-2 cm intre ele.

IMG-20170514-WA0002.jpg

Uite asa am realizat un tort deosebit de gustos iar ca aspect cred ca nu mai  trebuie sa spun nimic.

L-am facut prima oara, acum doi ani pentru ziua mamei mele iar anul acesta am vrut sa imi rasfat din nou parintii care au venit in vizita la noi.

20170514_142628.jpg

As vrea sa spun de unde am gasit aceasta reteta minunata dar l-am gasit pe un site strain in urma cu ceva ani iar acum nu reusesc sa ma gasesc pentru a scrie si sursa de inspiratie :))))

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s