Prajitura cu rulade

prima.jpg

Ingrediente blat rulade

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

½ plic praf de copt

20170514_183451.jpg

Ingrediente blat maro

6 oua

150 g zahar

2 linguri apa

4 linguri faina

½ plic praf copt

150 g nuca macinata

2 linguri cacao

20170514_190945.jpg

Ingrediente crema

2 plicuri budinca de vanilie

600 ml lapte

150 g zahar

200 g unt

200 ml smantana pt frisca

20170515_163112.jpg

Ingrediente glazura

150g ciocolata cu lapte

1 lingura unt

2 linguri lapte

 

Alte ingediente

Dulceata de caise

Cacao

 

Preparare blat rulade:

Separam 3 oua. La galbenusuri adaugam 3 linguri de zahar si le mixam pana se ingroasa. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusurile mixate.

20170514_184011.jpg

Adaugam praful de copt si cele trei linguri de faina si amestecam usor cu o spatula sa omogenizam compozitia.

20170514_184052.jpg

 

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt, 15 min la 170 grade.

20170514_190004.jpg

Cand e copt, blatul, se rastoarna pe un prosop de bucatarie umezit cu apa rece.

20170514_191859.jpg

Rulam blatul din ambele parti, pe partea mai lata , pana ajungem cu ambele parti la mijloc.Lasam blatul sa se raceasca asa infasurat, sa capete forma dorita.

20170514_191934.jpg

 

Procedam la fel si cu celelalte ingrediente ramase si mai facem o rulada.

Ruladele  dupa racire, se desfac usor si se ung cu dulceata de caise, piersici sau gutui.

20170514_193710.jpg

Se ruleaza inapoi in acelasi fel apoi taiem in doua , obtinand astfel doua rulade. La fel procedam si cu ce-a de-a doua.

20170514_193743.jpg

Ruladele astfel pregatite se pun inapoi in tava in care s-au copt, tapetata cu hartie de copt la o mica distanta unele de celelalte.

20170514_194921.jpg

Preparare blat maro.:

6 galbenusuri se mixeaza cu 6 linguri zahar si 2 linguri apa. Se adauga 150  nuca, faina, praful de copt si cele doua linguri cacao. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitie.

20170514_193959.jpg

Aceasta compozitie se toarna in tava in care am pus ruladele. Scuturam tava sa intre bine intre rulade apoi dam tava la copt la 170 grade pentru aproximativ 30 minute.

20170514_195334.jpg

Scoatem  prajitura si lasam la racit.

 

Preparare crema:

Intr-un vas punem praful de budinca, zaharul si amestecam Adaugam treptat laptele rece si punem vasul pe foc amestecand pana se ingroasa.

20170514_205052.jpg

Lasam sa se raceasca si adaugam untul moale  la temperature camerei. Mixam pana se omogenizeaza.

Batem frisca si o adaugam la crema de budinca.

20170515_163816.jpg

Aceasta crema se pune  peste blatul maro , netezind cu o spatula.

20170515_164226.jpg

Preparare glazura:

Intr-un vas pe abur, topim ciocolata, untul si laptele.Amestecam pana se omogenizeaza. Lasam  sa se racoreasca si turnam peste crema , rezultand un strat subtire de glazura.

Deasupra se poate presara cacao sau rade ciocolata.

Prajitura trebuie sa stea la rece 4-5 ore, preferabil peste noapte.

prima1.jpg

 

Cand taiem prajitura trebuie sa avem grija sa trasam taieturile printe rulade astfel obtinand bucati frumoase , cu design deosebit.

prima2.jpg

Pe cat de frumoasa pe atat de gustoasa.

E mult de povestit dar finalul este extraordinar.

PicMonkey Collage.jpg

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s