Sos Marinara

 

Ingrediente:

 

3-4 rosii

1 tija telina

1 morcov

1 adei rosu

1 lamaie verde

1lingura ulei

Ierburi mediteraneene

Sare si piper

IMG-20170514-WA0166.jpg

 

Mod de preparare:

Legumele se spala si se taie marunt toate.

Intr-o craticioara turnam uleiul si cand e incins se pun legumele si mirodeniile, fara lamaie.  Da, puteti adauga acum si 3 frunze de busuioc, rupte in doua, pentru un gust mai intens. Ierburile mediteraneene contin busuioc dar pentru pasionatii de acest gust se poate adauga.

Se lasa sa fiarba incet 20 minute apoi cu un blender se mixeaza  toate . Se adauga zeama de lamiae dupa gust sau cine doreste poate folosii cativa picuri de otet de mere.

Si gata.

Se toarna intr-un borcan care se poate inchide ermetic si se pastreaza la frigider pana se foloseste

IMG-20170514-WA0165.jpg

La ce il folosim?

La paste in primul rand .

Chiar si lasagna putem sa facem . Il folosim ca baza la sos. Doar punem carnea tocata intr-un vas si o calim bine pana se albeste apoi turnam minunatul sos , dam in clocot 30 minute si gata.

Gustul este  deosebit iar in  30 minute il avem gata preparat.

Astept sa vad cine il incearca si cum  l-ati folosit.

O zi superba!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s