Lasagna de casa

Ingrediente sos ragu alla Bolognese

IMG-20170514-WA0140.jpg

2 cepe de marime medie,

2 morcovi,

telina cat 1 ou,

4 linguri de ulei de masline,

150 de ml. de vin

500 ml bulion gros, de casa

600 de grame de carne tocata de vita

sare,

piper,

2 catei de usturoi

100 de grame de parmezan pentru presarat pe deasupra

Ingrediente sos bechamel:

IMG-20170514-WA0142.jpg

un litru de lapte

50 de grame de unt

100 de grame de faina

sare si piper alb sau negru

200 g cascaval ras

Mod de preparare:

Intr-o  tigaie incapatoare se incinge uleiul si se adauga ceapa fin tocata si usturoiul zdrobit.

In alta cratita in care am incins o lingura de ulei, se pune carnea tocata si se amesteca , prajind usor pana isi schimba culoarea.

Dupa ce ceapa se inmoaie, se adauga morcovii si telina , mie imi place sa le tai cubulete marunte, deci asa au fost executate J)

20170513_115011.jpg

Se calesc legumele cateva apoi se adauga peste carne, amestecandu-se cu grija ca sa se desfaca si sa se distribuie uniform.

Dupa ce carnea si legumele s-au imprietenit, se adauga vinul, busuiocul (eu am avut uscat), sare si piper.

Dupa cateva clocote bune adaugam si bulionul.

20170513_115629.jpg

Se acopera si se lasa sa fiarba la foc  foarte mic, cel putin 2 ore.

20170513_115849.jpg

Mod preparare  sos béchamel

Se pune laptele la fiert. Se pune uleiul de masline intr-o craticioara pe foc potrivit, iar cand se incinge se adauga untul

In untul topit, se pune faina.

Se amesteca repede, pana la completa incorporare a untului in faina, fara insa a o rumeni

Se toarna treptat laptele fierbinte, amestecand continuu, cu multa grija, pentru a se evita formarea cocoloaselor. Se fierbe sosul pana se ingroasa, apoi se potriveste gustul cu sare, piper alb macinat ( eu nu am mai avut) si nucsoara rasa.

La final se pune cascavalul ras, se amesteca putin si se opreste focul.

IMG-20170514-WA0154.jpg

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 190 de grade Celsius.

Intr-o tava marisoara si adanca, bine unsa cu unt sau margarina, se toarna un strat de sos ragu Bolognese peste care se pune un rand de foi de lasagna apoi din nou sos Bolognese+sos bechamel

IMG-20170514-WA0158.jpg

Se continua asamblarea in aceeasi ordine: strat de paste + sos ragu + sos bechamel (mi-au rezultat 4straturi de paste, 4 straturi de carne).

IMG-20170514-WA0159.jpgUltimul strat trebuie sa fie de paste, care se acopera cu tot sosul bechamel ramas si se rade cascaval.

IMG-20170514-WA0161.jpg

Se acopera bine tava cu folie de aluminiu si se coace in cuptorul preincins la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. Dupa trecerea acestui timp se indeparteaza folia si se presara parmezanul pe deasupra. Se da tava din nou la cuptor si se coace (descoperita) pana ce branza se topeste si se rumeneste dupa gust.

Deasupra se poate presara si branza mozarella sau cascaval taiat felii, depinde de preferintele fiecaruia.

18618740_1351437001560367_842768716_o.jpg

Va doresc sa incercati acest sos minunat cu ajutorul caruia obtinem o mancare atat de delicioasa, incantandu-ne prietenii sau musafirii veniti in vizita.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s