Placinta la cuptor

 

 

Ingrediente:

 

350 ml lapte cald

100 ml apa calduta

3 galbenusuri

1 lingurita sare

30 g unt

2 linguri ulei de masline

650 g faina

25 g drojdie proaspata

20170515_192616.jpg

Pentru uns:

100 g unt

5-6 linguri ulei

 

Ingrediente umplutura:

 

1 legatura de ceapa

1/ 2 legatura foi de usturoi

1 legatura marar

300 g loboda proaspata

300 g telemea sau branza framantata

Sare doar daca mai e nevoie

18618567_1351553641548703_1922847057_o.jpg

Altele:

Ou pt uns

Seminte de susan

Seminte de in

 

Mod de preparare:

 

Intr-un castron se pune laptele si apa calduta  impreuna cu drojdia maruntita. Se amesteca si se lasa 15-20 minute. Dupa 20 min. se amesteca cu faina, galbenusurile, untul si sarea si incepem sa framantam. Mai adaugam faina doar daca e nevoie, aluatul trebuie sa iasa moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini.

Cand aluatul este aproape framantat incalzim uleiul si il turnam peste el. Mai framantam doar pana se incorporeaza si apoi il lasam deoparte, acoperit cu o folie alimentara.

20170515_194349.jpg

 

Mod preparare umplutura:

Toate verdeturile se taie marunt

18675192_1351553671548700_2123133175_o.jpg

Se pun intr-un bol peste care se rade branza telemea si se amesteca toate impreuna.

18641420_1351553638215370_489518282_o.jpg

 

20170515_181919.jpg

Gata umplutura.

Untul si uleiul  pentru uns foile se pun intr-un bol mai mic si se incalzesc impreuna.

Aluatul obtinut se imparte in 8 bucati ,bile.

Incepem sa lucram primele patru bile:

Se ia cate o bila de aluat si pe blatul de lucru  infainat, se intinde cate o foaie  dreptunghiulara, foarte subtire.

20170515_181744.jpg

Foaie o punem intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt, o ungem cu amestecul de unt si  continuam  cu acelasi mod de lucru cu urmatoarele 3 bile de aluat. Ungem dupa fiecare foaie pusa in tava.

20170515_181553.jpg

Dupa a patra foaie,  urmeaza umplutura.

20170515_181928.jpg

O intindem uniform pe toata suprafata

20170515_182029.jpg

apoi din celelalte patru bile de aluat continuam sa facem foi subtiri care le punem peste umplutura in tava, una peste alta dar fara sa uitam sa le ungem intre ele cu unt si ulei

 

20170515_183107.jpg

20170515_182347.jpg

20170515_183107.jpg

 

Dupa ce am pus ultima foaie, luam un cutit ascutit si portionam prajitura in bucati potrivite.

20170515_183406.jpg

 

O acoperim cu un servet si lasam sa creasca aproximativ o ora, intr-un loc caldut.

Cand e frumos crescuta, ungem placinta cu ou .

 

20170515_193212.jpg

presaram seminte de susan, in, sau daca preferam , o lasam simpla.

20170515_193947.jpg

O dam la cuptorul preincalzit la 180 g aproximativ 30-35minute sau pana devine usor rumen-aurie.

20170515_200752.jpg

 

Se poate  servi atat calda cat si rece…

20170515_201308.jpg

 

Aceasta placinta este foarte versatila, putem sa o facem cu orice umplutura ne place noua:

amestec de branza cu marar si ou, carne tocata si ciuperci, urda cu marar , amestec de urda ceapa si spanac, varza calita.

prima3.jpg

In toate combinatiile iese perfect si << ai dat lovitura >>

 

PicMonkey Collage.jpg

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s