Branzoici dulci si sarate

 

 

Pentru ca e weekend, pentru ca daca stau ma plictisesc, mi-am propus  sa coc ceva.

Si iata ce a iesit:   Branzoici dulci si sarate.

18641499_1351810351523032_744952700_o.jpg

 

Ingrediente:

 

400 ml lapte cald

3 galbenusuri

1 lingurita sare

100 g unt

100 ml apa calda

4 linguri ulei de masline

1 kg faina

50 g drojdie proaspata

20170515_192532.jpg

Ingrediente umplutura1:

1/2 legatura de ceapa

1/ 2 legatura foi de usturoi

1 legatura marar

200 g loboda proaspata

200 g telemea sau branza framantata

1 ou

Sare doar daca mai e nevoie

18641420_1351553638215370_489518282_o.jpg

Ingrediente umplutura  2 :

300g branza vaca

50 g zahar pudra

1 lingura gris

1 lingurita esenta vanilie

1 ou

50 g stafide-optional

 

Altele:

1 ou pentru uns

coniac pt hidratat stafidele

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se pune laptele si apa caldute impreuna cu drojdia maruntita. Se amesteca si se lasa 15-20 minute. Dupa 20 min. se amesteca cu faina, galbenusurile, untul si sarea si incepem sa framantam  bine.Mai adaugam faina doar daca e nevoie, aluatul trebuie sa iasa moale si elastic, sa nu se lipeasca de maini.

Cand aluatul este aproape framantat incalzim uleiul si il turnam peste el. Mai framantam doar pana se incorporeaza si apoi il lasam deoparte, acoperit cu un servet.

20170515_194435.jpg

Va rog sa ma credeti ca sub servet chiar e aluatul :))))

Mod preparare umplutura sarata:

Toate verdeturile se taie marunt si se pun intr-un bol peste care se rade branza telemea si se amesteca toate impreuna.

Mod de preparare umplutura dulce:

Branza se pune intr-un bol, adaugam zaharul , oul, grisul si vanilia si mixam pana devine  o crema pufoasa. Acum se pot pune stafidele hidratate in  coniac, daca dorim.

Da, iata aluatul…dospit.

20170515_202045.jpg

Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru si cu ajutorul unui ,,sucitor ,, intindem o foaie de aluat groasa de aproximativ 1 cm .

Taiem in patrate mari de 10×10 cm.  Punem  umplutura  pe fiecare patrat si adunam  colturile opuse spre mijloc si apasam usor sa se lipeasca.

18618805_1351810168189717_1367785920_o.jpg

18618532_1351810238189710_559790068_o.jpg

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca 30 minute .

Ungem deasupra cu ou batut si le dam la cuptor pentru 30 minute la 180 g .

Si acum  nu ne mai ramane decat sa le luam la pachet la serviciu sau ca o mica gustare intre mese.

18618909_1351810354856365_1816848087_o.jpg

Da, stiu nu e ok , dar… daca ti-e pofta…daca iti place… daca …

Dar de ce ne trebuie motive?

Le mancam si gata :)))))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s