Tort Emilly

Ingrediente blat:

6 oua

180 g zahar

150 g faina

3 linguri cacao

6 linguri apa clocotita

1 plic praf de copt

Coaja rasa de portocala

20170524_183946.jpg

Ingrediente crema:

500 g mascarpone

600 ml smantana pentru frisca

100 g zahar pudra

2 pliculete intaritor de frisca

1 lingura suc de portocala-optional

20170524_185304.jpg

Jeleu de fructe:

300 g capsuni sau zmeura sau afine

50ml apa

100 g zahar

1 pliculet Tort Geleee

 

Ingrediente sirop:

200 ml apa

200 g zahar

5 linguri coniac

2 linguri suc de portocala

Coaja rasa de la o portocala

Se fierb toate impreuna pana se leaga.

 

Décor:

Capsuni

Zmeura

Afine…

 

Mod de preparare blaturi:

Se fac 3 blaturi fiecare din:

2 oua intregi se mixeaza cu 60 g zahar pana isi dubleaza volumul si devin mai albicioase.Turnam 2 linguri de apa clocotita si mai mixam 1 minut.

20170524_185335.jpg

50 g faina, 1 lingura cacao si 1/3 din praful de copt se amesteca si se cern in compozitia de oua.

20170524_185402.jpg

Se omogenizeaza cu o spatula si se pune compozitia la copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt iar peretii unsi cu unt , la cuptorul preincalzit la 170 g pentru aproximativ 15 minute sau pana blatul este copt, testul cu scobitoarea.

20170524_185620.jpg

 

Se procedeaza la fel si cu celelalte doua blaturi.

Mod de preparare crema:

Branza mascarpone se pune in bolul mixerului impreuna cu zaharul si se mixeaza pana devine cremoasa si aerate.

Se adauga toata smantana de frisca si se continua mixarea la viteza mica, 2 minute. Se adauga intaritorul de frisca si continuam mixarea la viteza mare pana obtinem o crema spumoasa si aerate.

O transferam la frigider pana o folosim.

 

Mod preparare jeleu:

Fructele impreuna cu apa se pun pe foc. Continutul plicului de Tort Gelee se amesteca cu zaharul si se toarna peste fructe. Se lasa sa dea un clocot de 1 minut, se ia de pe foc si se foloseste.

Pe un suport de tort punem o lingura de crema in centru lui, astfel incat sa tina primul blat fixat la locul lui.

20170524_201227.jpg

Asezam primul blat. Il insiropam , lasam putin sa se absoarba apoi cu ajutorul unui pos cu dui rotund punem crema incepand din mijloc sub forma de spirala pana aproape de margine, mai putin cu 2 cm.

20170524_201436.jpg

Tot cu posul cu dui rotund facem cercuri de crema la margine.

20170524_202808.jpg

Punem tortul la frigider pentru 15 minute.

Asezam al doilea blat, il insiropam si turnam jeleul de fructe fierbinte.

20170524_202853.jpg

Lasam sa se raceasca apoi aplicam din nou stratul de crema identic cu cel de dedesupt.

20170524_203232.jpg

Punem tortul la frigider pentru 15 minute.

20170524_203323.jpg

Punem al treilea blat, il insiropam, asteptam sa se absoarba si incepem decorarea tortului J

20170524_203737.jpg

Cu posul cu dui rotund aplicam pe marginea blatului cercuri rotunde de crema

20170524_204219.jpg

si le intindem pe fiecare in parte, usor ,cu ajutorul unei lingurite, exact cum arat in poza de mai jos.

 

20170524_204453.jpg

In continuare mai aplicam  un cerc de crema apoi asezam ce fructe ne dorim in centrul tortului si asa frumos ornat il trimitem din nou la frigider unde o sa stea pana la servire.

Si am terminat.

Gaaaataaa!

 

unu.jpg

 

Suna, din nou complicat, dar va asigur ca nu este deloc.

Am scris multe amanunte tocmai pentru a ma face inteleasa si a fi de folos gospodinelor care vor sa il incerce.

Am aici si o alta varianta de care sunt tare mandra :)))

varianta cursa.jpg

Eu pot doar sa va asigur ca gustul si aroma acestui tort este  ceva de senzatie.

La fel si aspectul care nu trebuie lasat la final. El este cel care atrage.

Impreuna fac acest tort sa fie DIVIN

Astept impresii, pareri si bineinteles poze daca il realizati.

Va pupacesc!

PicMonkey Collage.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s