Tort Teo

Ingrediente blaturi:

4 oua

120 g zahar

100 g faina

4 linguri apa clocotita

2 linguri cacao

2/3 plic praf de copt

20170525_181817.jpg

Ingrediente crema:

1 plic budinca de vanilie

300 ml lapte

150 g zahar

1 fiola esenta de vanilie

200 g unt

100 ml smantana pentru frisca

20170525_183847.jpg

Ingrediente sirop:

200 ml apa

150 g zahar

Coaja de la o portocala

Sucul de la o portocala

1 fiola esenta de vanilie.

Pentru décor:

200 ml smantana pentru frisca

150 g ciocolata neagra

Mod de preparare blaturi

Din ingredientele  mentionate se fac doua blaturi astfel:

2 oua intregi se mixeaza cu 60 g zahar pana isi dubleaza volumul, se adauga 2 linguri de apa clocotita apoi ingredientele uscate – 50 g faina, 1 lingura cacao si jumate din praful de copt-  care se siteaza inainte de a le adauga.

20170525_185224.jpg

Cu ajutorul unei spatula amestecam usor si turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 20 cm , tapetata cu hartie de copt pe fundul ei. Marginile le ungem cu unt. Blatul sta la cuptor pentru 15 minute maxim sau pana trece testul cu scobitoarea.

20170524_191511.jpg

Procedam la fel si cu al doilea blat.

Le lasam sa se raceasca si trecem la urmatorul nivel  🙂

Mod preparare crema:

Intr-un vas punem praful de budinca cu 150 g zahar, omogenizam si adaugam cate putin lapte, amestecand sa nu faca cocoloasae. Punem apoi aceasta compozitie la foc si  amestecam mereu pana obtinem o crema densa.

Luam de pe foc , punem fiola de vanilie si  lasam la racit, acoperita cu o folie lipita de compozitie pentru a evita formarea pojghitei.

Intre timp mixam untul spuma si apoi adaugam cate o lingura din crema racita , mixand bine dupa fiecare.

Punem crema obtinuta la frigider. Mixam cei 100 ml de smantana pentru frisca si adaugam la crema, amestecand usor sa se incorporeze.  Punem din nou la frigiser pana o folosim.

20170525_201830.jpg

Asamblare;

Punem o cantitate mica de crema in mijlocul platoului, astfel incat sa tina primul blat fixat la locul lui.

Asezam primul blat , il insiropam cu ajutorul unei pensule

apoi turnam jumatate din crema.

20170525_202551.jpg

O intindem cu o spatula pe toata suprafata si asezam cel de-al doilea blat. Si pe acesta il insiropam bine si turnam cealalta parte de crema  pe care o distribuim pe toata suprafata si pe margini, intr-un strat subtire.

20170525_202844.jpg

Batem smantana pentru frisca  si intindem 2/3 din ea, cu o spatula, peste toata suprafata tortului. Cu un pieptene de décor tragem pe marginile  laterale ale tortului astfel incat sa fie brazdat.

Deasupra  decoram dupa bunul plac, cu ciocolata topita si scursa pe marginea tortului, cu trandafiri facuti cu posul cu duid,cu scris, asa cum am facut eu pentru ca era ziua cuiva si asa am crezut de cuviinta.

Un tort  bun pentru iubitorii de dulce, un tort simplu dar de efect.

Haideti sa impartasim impresii despre cum a fost si cat de simplu se realizeaza.

buna.jpg

Astept sa vorbim si sa aud ca l-ati incercat.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s