Tarta cu visine

Ingrediente:

4 oua mari

150 g zahar

200 ml lapte

150 ml ulei

330g faina

1 praf de copt

1 praf de sare

400-500 g visine

DSCN0464.JPG

Mai intai pregatim cuptorul si il setam la 180 grade. In continuare pregatim tava de copt si o tapetam cu hartie de copt. Curatam visinele de samburi si le punem intr-o strecuratoare sa se scurga de sucul lor.

Si acum ne apucam de prajiturit.

Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana cand compozitia devine deschisa la culoare si spumoasa.

DSCN0468.JPG

Adaugam uleiul in fir subtire, mixam si adaugam si laptele cate putin , mixand in continuare pana se omogenizeaza.

Se cerne faina cu praful de copt peste compozitie si se amesteca usor pana cand toata faina este incorporata si aluatul nu mai are cocoloase.

 

DSCN0473.JPG

Turnam aluatul in tava, nivelam si  presaram visinele amestecate cu putin gris, pentru a mai absoarbe din umiditatea lor. Tava astfel pregatita intra la cuptor pentru 30-35 minute, la 170 grade.

DSCN0480.JPG

Cand este coapta, scoatem din cuptor si  lasam tarta sa se raceasca complet inainte de a o taia. Se poate pudra cu zahar praf dar nu este obligatoriu.

DSCN0527.JPG

Se taie cand e rece si se serveste simpla, cu lapte , ceai sau cafea.

DSCN0520.JPG

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s