Tarta cu unt si caise

Ingrediente:

4 oua

150 g zahar

200 ml lapte

150 g unt

325 g faina

1 praf sare

1 praf de copt

1 linguria esenta vanilie

1 kg caise

DSCN0485.JPG

 

Mixam ouale intregi cu zaharul si praful de sare, pana cand acestea devin spumoase si se deschid la culoare

DSCN0494.JPGadaugam untul topit, laptele si amestecam sa se omogenizeze.

DSCN0495.JPG

Cernem faina deasupra compozitiei, adaugam praful de copt, vanilia si amestecam usor pana ce toata faina e incorporata si nu mai sunt cocoloase.

DSCN0503.JPG

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem  deasupra caisele taiate . Presaram gris peste fructe si tarta si punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.

DSCN0507.JPG

Cand tarta este coapta o lasam sa  se raceasca incet, in cuptor cu usa intredeschisa.

DSCN0531.JPG

Se poate pudra cu zahar praf dar nu este  absolut necesar.

DSCN0536.JPG

Se taie cand e rece si se serveste alaturi de o cana cu ceai, cafea sau lapte. dar cu siguranta merge sa o savuram simpla.

PicMonkey Image.jpg

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s