Paste cu legume si parmezan la cuptor

Ingrediente:

7-8 rosii cherry

  1 vanata mare

300 g ciuperci

1 ceapa alba

200 g paste

200 ml smantana pt gatit

2-3 catei de usturoi

50 g parmezan ras

2 linguri ulei de masline

sare

piper

frunze de busuioc-optional

DSCN0540.JPG

Mod de preparare:

Ciupercile si vinetele se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se taie marunt, rosiile se spala si se taie in patru.

Intr-o cratita se toarna ulei de masline si se caleste putin ceapa. Adaugam vinetele, ciupercile si amestecam frecvent pana se evapora tot lichidul lasat. Se adauga rosiile, busuiocul, sarea si piperul.

DSCN0552.JPG

Se mai lasa aproximativ 5 minute pe foc amestecand din cand in cand  . La final adaugam usturoiul pisat si smantana. Dupa un minut luam de pe foc.

DSCN0555.JPG

Intre timp se pun si pastele la fiert intr- un litru de apa cu putina sare.

Cand si acestea sunt fierte se iau de pe foc si se pun intr-o sita.

Intr-un vas rezistent la cuptor se pun legumele peste care turnam pastele fierte si amestecam usor. Nivelam  suprafata si radem un strat generos de parmezan.

DSCN0564.JPG

Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru 30 minute.

Cand este gata scoatem tava

DSCN0567.JPG

si lasam 15 minute sa se aseze mancarea pentru a putea taia si servii aceasta minunata budinca de paste cu legume  si parmezan la cuptor.

DSCN0589.JPG

Pofta buna!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s