A fost la moda si aceasta prajitura, Am facut-o ani in sir la toate sarbatorile, apoi a ramas deoparte si aproape uitata. Azi cand am cautat o reteta, sa aleg ce dulce sa fac pentru prietenii nostri ce vin in vizita, am dat peste vechea prajitura Isaura si mi-am zis ca este perfecta.
Ingrediente
100 g nuci maruntite
50 g unt
4oua
200 g zahar
2 linguri apa clocotita
1 lingura ness
180g faina
1/2 plic praf de copt
Ingrediente crema:
4 oua
250 g zahar
2 linguri ness
200 g unt
Mai intai si mai intai pregatim tava cu hartie de copt . Rasturnam nuca maruntita si untul bucatele, din loc in loc peste nuca.
Dam tava la cuptor la 160 grade pentru 10 minute pentru ca untul sa se topeasca si nuca sa se prajeasca.
Intre timp incepem pregatirea blatului. Separam ouale si batem albusurile spuma cu 200 g zahar. Cu apa clocotita topim praful de ness si il turnam peste spuma. Adaugam galbenusurile si oprim mixarea. Cu o spatula amestecam usor si adaugam faina cernuta si praful de copt.
Turnam compozitia in tava, peste nucile prajite, nivelam si dam la cuptor pentru 20 minute sau pana compozitia este coapta.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Acum ne ocupam de crema.
Punem intr-un vas cu fund dublu ouale intregi, zaharul si nessul desfacut cu o lingurita de apa clocotita.Amestecam constant pana aceasta compozitie se ingroasa. O luam deoparte si o lasam la racit.
Dupa racire amestecam cu untul moale la temperatura camerei, frecat spuma, lingura cu lingura, pana le combinam pe cele doua .
Blatul racit il intoarcem cu partea cu nucile deasupra si turnam crema peste el.
Nivelam cu o spatula si presaram nuca macinata marunt peste toata suprafata.