Prajitura Isaura

A fost la moda si aceasta prajitura, Am facut-o ani in sir la toate sarbatorile, apoi a ramas deoparte si aproape uitata. Azi cand am cautat o reteta, sa aleg ce dulce sa fac pentru prietenii nostri ce vin in vizita, am dat peste vechea prajitura Isaura si mi-am zis ca este perfecta.

Ingrediente

100 g nuci maruntite

50 g unt

4oua

200 g zahar

2 linguri apa clocotita

1 lingura ness

180g faina

1/2 plic praf de copt

DSCN2508.JPG

Ingrediente crema:

4 oua

250 g zahar

2 linguri ness

200 g unt

DSCN2528.JPG

Mai intai si mai intai pregatim tava cu hartie de copt . Rasturnam nuca maruntita si untul bucatele, din loc in loc peste nuca.

DSCN2510.JPG

Dam tava la cuptor la 160 grade pentru 10 minute pentru ca untul sa se topeasca si nuca sa se prajeasca.

DSCN2519.JPG

Intre timp incepem pregatirea blatului. Separam ouale si batem albusurile spuma cu 200 g zahar. Cu apa clocotita topim praful de ness si il turnam peste spuma. Adaugam galbenusurile si oprim mixarea. Cu o spatula amestecam usor si adaugam faina cernuta si praful de copt.

DSCN2513.JPG

Turnam compozitia in tava, peste nucile prajite, nivelam si dam la cuptor pentru 20 minute sau pana compozitia este coapta.DSCN2521.JPG

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

DSCN2535.JPG

Acum ne ocupam de crema.

Punem intr-un vas cu fund dublu ouale intregi, zaharul si nessul desfacut cu o lingurita de apa clocotita.Amestecam constant pana aceasta compozitie se ingroasa. O luam deoparte si o lasam la racit.

DSCN2539.JPGDupa racire amestecam cu untul moale la temperatura camerei, frecat spuma, lingura cu lingura, pana le combinam pe cele doua .

DSCN2540.JPG

Blatul racit il intoarcem cu partea cu nucile deasupra si turnam crema peste el.

DSCN2543.JPGNivelam cu o spatula si presaram nuca macinata marunt peste toata suprafata.

DSCN2549.JPG

DSCN2596.JPG

Leave a comment