Prajitura cu piscoturi si ananas

Prajitura cu piscoturi si ananas,un desert racoritor,aromat si delicios .Blatul umed de cacao,impreuna cu piscoturile siropate si mousse-ul delicat de ananas sunt combinate perfect iar rezultatul este grozav.

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 1 lingura de praf de copt
  • 4 linguri de lapte
  • Mousse de ananas
  • 400 ml smantana pentru frisca (250 ml +150 ml )
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • o lingura esenta/extract de vanilie
  • 10 g glatina ( 5 foi sau un pachetel praf )
  • 300 g ananas din compot
  • 50 ml sirop din compot
  • 20-22  piscoturi
  • 150 ml sirop de ananas din compot
  • 70 g fulgi de cocos

Mod de preparare :

Prima data preparam blatul .Intr-un bol mare frecam untul moale cu zaharul pana cand obtinem o compozitie cremoasa.Apoi adaugam laptele,romul si ouale,unul cate unul ,amestecand foarte bine dupa fiecare.

Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt.

Transferam aluatul intr-o tava (23 x 31 cm ) acoperita cu hartie de copt .Eu ud hartia inainte si se muleaza bine pe tava .

Coacem 25-30 de minute la 180 °C ,pana trece testul cu scobitoarea .Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam sa se raceasca foarte bine

Punem si gelatina la hidratat in apa rece in cazul in care folosim foi .Apoi se stoarce de apa si se topeste la baie de abur sau microunde in cei 50 ml sirop de ananas din compot.

Daca aveti gelatina praf puneti-o la hidratat direct in cei 50 ml de sirop din compot .

Mousse-ul de ananas se prepara foarte simplu .Punem ananasul din compot intr-un blender si mixam pana cand se transforma in piure ,nu foarte fin.Adaugam peste el in blender 250 ml de smantana pentru frisca si mai pulsam doar pana cand se intareste frisca (aveti grija sa nu mixati prea mult pentru ca devine unt ),apoi transferam compozitia intr-un bol.

In alt bol amestecam restul de smantana pentru frisca cu mascarponele,vanilia si zaharul pudra pana obtinem o crema consistenta.

Apoi unim cele doua compozitii si incorporam gelatina.Luati din crema cate o lingura doua si adaugati la gelatina racorita,amestecand mereu,astfel nu riscam sa avem cocolase de gelatina in mousse.

Montarea prajiturii.

Acoperim tava in care am copt blatul cu folie de plastic alimentara si punem blatul cu „fundul ” in sus ca sa avem o suprafata dreapta .

BeFunky Collage.jpg

Punem un strat subtire din crema si asezam piscoturile insiropate in sucul din compot. Acoperim cu restul de crema si presaram fulgii de cocos.

20180424_190846.jpg

 

 

Acoperim suprafata prajiturii cu folia de plastic si punem prajitura la rece cateva ore .Eu prefer peste noapte ,se taie mult mai frumos si gelatina se incheaga perfect.

 

Pofta buna si spor la gatit!

20180425_175636ccc.jpg

Leave a comment